Še 0.0 do brezplačne dostave

Notus budina skleda

Sestavine (2 porciji) 

  • 80 g ovsenega riža Notus 
  • 1 nariban korenček
  • ¼ glave mladega zelja
  • 1 mlada čebula 
  • 1 limeta 

Sestavine za kozice:

  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička začimbne mešanice za curry (za kozice)
  • 1 žlica sezamovega olja (lahko tudi olivno ali sončnično)
  •  Lupina ½ limete 

Dodatno za serviranje:

  • Mlada špinača 
  • Redkvice 
  • Sladka sojina omaka, za serviranje 
  • Črni sezam, za serviranje
  • Limeta, za serviranje 

Priprava: 

  1. Ovsen riž skuhamo v slanem kropu po navodilih na embalaži Notus Ovsenega riža. 
  2. Kozice dodamo v posodo v katero dodamo sezamovo olje, česen v prahu, curry začimbe in lupinico limete. Postavimo na stran za 15 min.
  3. Priprava zelenjave. Korenje olupimo in naribamo. Zelje operemo in narežemo na tanke trakove. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Operemo tudi mlado špinačo za serviranje in redkvice. Redkvice narežemo na tanke kolobarje. 
  4. Marinirane kozice na hitro popečemo na ponvi. Odstavimo in v isti ponvi popečemo še zelenjavo, in sicer mlado čebulo, korenje in zelje. Vse skupaj začinimo s česnom v prahu, poprom in zalijemo s sojino omako. Pražimo dokler se zelenjava ne omehča. 
  5. Ko imamo pripravljene vse komponente, jih porcijsko nadevamo na dva krožnika. Dodatno popestrimo s sladko sojino omako, črnim sezamom in limeto. 
  6. Potem pa le še uživamo in dober tek!

NOTUS, EKO Oat Rice, 500g

Na zalogi
3,99 €

Notus EKO rastlinski napitek - Riž (17 %), 1L

Na zalogi
1,99 €

Notus EKO rastlinski napitek - Oves (16 %), 1L

Na zalogi
1,99 €

Kokosovo olje EKO - nevtralno, 500ml

Na zalogi
6,49 €