Še 0.0 do brezplačne dostave

Kdaj jemati BCAA?

Najboljši čas za jemanje BCAA

Kdaj jemati BCAA: Povečanje koristi za rast in okrevanje mišic

Aminokisline z razvejano verigo (BCAA) so med najbolj priljubljenimi dodatki v fitnes industriji, znani po svoji sposobnosti podpiranja rasti mišic, pospeševanja okrevanja in zmanjšanja bolečin v mišicah. BCAA so sestavljene iz treh esencialnih aminokislin: levcina, izolevcina in valina, ki igrajo ključno vlogo pri sintezi mišičnih beljakovin. Da bi v celoti izkoristili dodatke BCAA, je ključno razumeti optimalen čas za njihovo uživanje. 

Kdaj je jemanje BCAA optimalno? 

PRED VADBO 

Namen: jemanje BCAA pred vadbo lahko zagotovi takojšnje gorivo za mišice, poveča vzdržljivost in prepreči razgradnjo mišic. Znanstveni vpogled: Študije so pokazale, da lahko dodatek BCAA pred vadbo zmanjša poškodbe mišic in poveča odziv sinteze mišičnih beljakovin po vadbi. Praktični nasveti: Zaužijte 5-10 gramov BCAA približno 15-30 minut pred začetkom vadbe. To zagotavlja, da so aminokisline na voljo med vadbo. 

MED VADBO 

Namen: Uživanje BCAA med vadbo pomaga ohranjati visoke ravni aminokislin v krvnem obtoku, kar lahko zmanjša utrujenost in podpira stalno obnovo in rast mišic. Znanstveni vpogled: Raziskave kažejo, da lahko dodatek BCAA med vadbo pomaga ohranjati mišično zmogljivost in zmanjša občutek utrujenosti, zlasti med dolgotrajno ali intenzivno vadbo. Praktični nasveti: Zmešajte BCAA z vodo in jih uživajte med vadbo. Prizadevajte si za podoben odmerek kot pred vadbo (5-10 gramov). 

PO TRENINGU 

Namen: uživanje BCAA po vadbi lahko pospeši okrevanje mišic, zmanjša bolečine v mišicah in poveča splošno sintezo mišičnih beljakovin. Znanstveni vpogled: obdobje po vadbi je kritično obdobje za obnovo in rast mišic. Študije so pokazale, da lahko uživanje BCAA po treningu bistveno pospeši okrevanje mišic in zmanjša bolečino. Praktični nasveti: zaužijte BCAA takoj po vadbi ali v 30 minutah po vadbi. Učinkovit je odmerek 5-10 gramov. 

MED OBROKI 

Namen: Uživanje BCAA med obroki lahko pomaga ohranjati pozitivno dušikovo ravnovesje, ki je ključno za ohranjanje mišic v obdobjih kaloričnega primanjkljaja ali intenzivnega treninga. Znanstveni vpogled: Stalna oskrba z aminokislinami lahko podpira sintezo mišičnih beljakovin skozi ves dan in prepreči katabolizem, kar je še posebej pomembno za tiste, ki želijo ohraniti ali zgraditi mišice in hkrati izgubljati maščobo. Praktični nasveti: Če imate kalorični primanjkljaj ali med obdobji velikega obsega treninga, razmislite o jemanju BCAA med glavnimi obroki, da zagotovite enakomerno oskrbo z aminokislinami. 

PRED SPANJEM 

Namen: Uživanje BCAA pred spanjem lahko podpre nočno okrevanje in rast mišic z zagotavljanjem stalne oskrbe z aminokislinami med spanjem. Znanstveni vpogled: noč je ključno obdobje za obnovo mišic. Če telesu zagotovite aminokisline pred spanjem, lahko povečate sintezo mišičnih beljakovin med spanjem. Praktični nasveti: Vzemite 5-10 gramov BCAA 30-60 minut pred spanjem, da podprete okrevanje mišic čez noč.

BCAA ZERO, 700g - Ledeni čaj-Breskev

Na zalogi
41,90 €

BCAA ZERO, 700g - Ananas-Mango

Na zalogi
41,90 €

Nocco Mango del Sol, 330ml

Na zalogi
1,99 €

Nocco Green Caribbean, 330ml

Na zalogi
1,99 €